22 August 2012

raye 2012 plak

raye!! yeahh!!
ank2 buah yg dok kepit aku xnk lepas.. aktivity, makan, kucin, kampung =)

haha.. raye biase aje.. just tahun nie bukan mcm tahun lepas.. hehe.. tahun nie aku balik kampung.. Paris Indera Kayangan.. haaaaaaa.. balik tumpang paksu seperti yang dirancang.. wpon rancangan jdik lambat shari.. tpi aku berjaya jugak smpai ke kampung pd sabtu sehari sebelom raya.. and the best part.. sampai2 kampung aje aku terus demam.. sok sek sok sek dgn hingus..
kimi pon balik dat jumaat.. buke same2 lepas spend time shoping raye.. terus die bergerak ke tepeng.. agak2 jemm jugak tp smpai awai jugak lah aby dat nite.. aku smpai2 dieorg dh masak2 for raya.. aku kan xsedap badan.. makan daging bakar yang di oder.. hehe.. and bihun sup.. kalu aku xdemam dat nite dieorg nk ajak aku g expo kat kangar.. tpi aku kul 10 dh terbongkang tidu lepas makan ubat..

first day raye... aku benci aku gemuk.. haha..

raye first, sumpah aku makan smpai over limit and mcm nk muntah.. tpii sedaaaaaaaaaap.. xleh tolak.. lagi2 part aku jumpe laksa tue.. oh mai mai.. sedap wey.. aku makan smpai xleh telan lagi.. ahahahaha... jalan2 pon keliling kampung aje.. ptg rest, tidu and berjalan balik.. makan makan makan.. mlm raye?? demam balik lahhh... makan ubat dan tidu lagi lepas kul 11.. hahaha.. loser gile..

second raye bergolek di umah.. makan.. masak2 dan makan.. tidu.. **rupenye itu aje keje aku kt kampung.. makan dan tidu.. haha.. second raye xbejalan langsung.. just aku belanje family makan sate aje dat nite.. umah aby plak buat bbq, best sgt2.. die penat gile dat day and mlas nk kcau die.. biarkan aje die have fun ngan family all.. =) raye ke 3 baru lah berjalan2 ke padang besar... ohsemness!! beli beg and jersey for my self... and for aby ku syg, me belikan kacang.. aku belikan kacang aje utk die.. teruk nye..

ape2 pon raye kat kampung mmg super meriah.. like serius meriah.. aku xpenah raye selain kl and perlis, so aku xtau variasi makanan2 di tempat lain.. berhari2 makan sedap ke.. mcmane ke.. hehe.. **mane tau tahun depan dh leh raye tepeng ke.. #eh!!
teringin benar nye nk merase raye lain2 tempat sementara mama sehat lagi.. kalu mama dh uzur kena lah sentiase bersame die.. kan.. sementara mude nie.. bhehehehe..

and perlis jugak xde nasik himpit kuah kacang kegemaran aku.. so agak2 sedih di citu.. aku nk ambek rsepi jugak and try2 buat, masak and kasik org2 makan kt kampung.. wpon skrg ade yang segera punye kan,kena pandai crik.. nanti xsedap plak.. teringat kt umah mak enab.. kompom ade kuah kacang, sambal sotong.. sodap nyeee...

i love my raye dis year sbb ade awk lah.. thanks! =)


 ps - balik lah cepat2.. nk try makan chocopuff.. and ofcos sbb windu bangat nieh..

No comments: