19 September 2012

ckit2 lame2 jdik bukit

patutnye perasaan nk menabung nie kena pupuk dri kecik lagi... aku rase dulu aku nie lah org yg paling kedekot bab duet... mase kcik2 dulu aku leh simpan byk dlm seminggu... idok ler simpan di bank kan.. tpi adelah menyimpan dalam botol2 and kotak2... lagi2 duet2 syiling 1sen and 5sen tue.. seronok benar menyimpan..

bile nk makin besar... haram... xde hati langsung kate nk menyimpan.. lagi2 aku nie mmg ank yang dispoilt kan.. mintak aje dapt.. kalau xdpt muncung itik seminggu, buat mogok2 ckit.. pastu dpt jugak.. haha... mase belajar pon same.. duet ade aje... xputus2... tpi xde hati nk menyimpan.. bile skrg...

aku dh terantok benarnye... lagi2 dh masuk bab nk pakai duet byk, majlis, makan, kenduri... bla bla bla... bhahaahahhhahahahha.. jdik mcm terpikir.. ohhh maii... i dont have any saving... and dis is bulsit! after 27years of life and i dont have money for myself...

aku just terbayangkan kalau aku tibe2 saket aje.. skrg nie org saket pelik2... yg sehat sejahtera tibe2 boleh collapse... yg kite dok gelak same2 tibe2 leh masok sepital... eksiden dan mcm2 lagi lah... just aku beringat... kalau ade aku kena pakai amount yg besar, aku mampu ke.. mkin antibody xkuat plak skrg nie... idup pn bkan makin ke mude kan... **sedar diri sgt2 nie.. haha..

so after kimi join prudential, aku tekad buat jugak saving kt etika + insurans... moge dipermudahkan semua.. dimurahkan rzeki kiteorg.. atleast masing2 ade back up utk idup mase tua.. xdpt byk, xdpt jdik kaye pon atleast ade makan, ade uwang utk sepital dan lain2... InsyaAllah =)

buat adik2 aku and seangkatan dgn nye.. pikir ajelah.. mude2 nie menyimpan ckit2... jgn jdik mcm aku nie ha... dh terantok teruk bru terngadah.. bru tepikir itu ini tok dri sndri... baik lah mula dri mude2... atleast time emergency xde lah kite  terdesak sgt smpai nk kena buat personal loan ke ape ke plak utk tampung idup nie.. benda bkan makin murah.. kalau ikot arus nye, semua benda pakai duet.. makin mahai...


benda positif.. pikir kan utk diri sndri and family... xkan nk susah kan mak abah smpai ke mati... yer dok??


ps - kalau aku pegi dulu, jgn jolly plak duet tue.. kang aku jdik hantu... bhahahahahahahahaha~


No comments: