20 December 2010

pengalaman bersalin

bahahahhhahaha.. bukan aku yg duk bersalin tpi adik @ kwan yg rapat ngan aku... Azian Naam.. damn.. die dh ade ank.. mcm xcaye aje.. aku nie skrg mengalami masalah utk menerima ape yg dh terjadik.. mule2 azian kawen, aku nie konsider sudah dilangkahkan bendol lah.. sbb adik kawen dulu kan.. pastu kawan baik aku kawen.. and after sebulan die kawen nie pon aku still xcaye.. and sekarang aku kena trima hakikat yg kawan aku dh ade ank plak.. mak aiii... cepatnye mase berlaluu... T_T

last week aku ambek gmbr cukur jambul ank die.. so aku dibawaklah ke Tanjung Karang sane.. aku mmg dh biase pegi.. tpi xpenah plak kena stay sane.. mmg mati kutu lor.. nasib baik jugak line internet agak baik, and aku still leh facebooking lagi kt sane.. haha...

and aku korek2 lah saat2 di nk bersalin tue.. 8jam menahan saket.. tpi baby xmau kuar plak.. bile air kemtumban die pecah and die kena tahan kt wad, die ade msg aku ckp die dh kena tahan wad.. aku regret ckit kt citu.. sbb aku xade ngan die mase tue.. aku kt kedah.. so update pon ngan FB and call die.. tanyer2 die... selalunye doktor akan suruh kite push secare solo bile bukaan dh 10cm.. yg member aku nie dh 7jam bru terbuka 3cm.. bayangkan lah.. baby dlm perut dh bergolek2, mengeras dlm perut.. mustii saket gile2.. die kate mmg dh keadaan mcm tue mmg dh ilang semua rase malu... semua pakat2 melihat T_T segan nyer...
bile aku pikir2 balik mcm xmau beranak pon ade.. sbb xde option lain kalu ko nk branak kt HKL.. aku dgr2 chite acare beranak tu di lakukan secare berkumpulan.. ko leh tgk org depan ko beranak... waaaaaaaaaaa...
how lah can i handle dat kind of disaster????

die chite lagi, pagi tue die kempunan makan karipap, and die sgt2 berharap yg laki die bawakkan die karipap... bahhahahahaha... last2 xsmpat makan ape2 dh kena tolak p bilik bersalin.. and kuase meneran tue mmg jdik limited lah.. after berjuang and xleh jugak, dan doktor mintak izin tuk operate aje die, sbb takut baby die lemas kan.. and aku paling kelakar bile die kate dlm kepenatan2 tue doktor tue terang kan die pasai kalu die tumpah darah a.k.a hilang banyak darah, die akan dpt darah dri hospital and darah tue berkemungkinan ade kuman and sebarang penyakit... bahahhahahahahahaha.. ape nye statement tue??? kawan aku yg dh hampir2 lost nie pon anggukan smbil nangess... **die bersalin sorang2 sbb laki die lambat smpai.. xleh bawak hp dlm bilik bersalin tue T_T kalu aku pon aku nangess... mane lah tau, aku mati shahid ke dlm tue... hukhuk....

and die yg dh kepenatan tu jugak yg sain borang tuk operate... bgi aku xreleven langsung utk ibu2 yg nk bersalin tue yg sain borang.. nape xkasik aje kt laki die, ank die jugak yg nk kuar kan.. **maybe ade hujah2 disebalik itu.. tpi kite xtahu lah kan.. =DD
and die masuk wad operate kul 8 cm tue.. kawan aku nie dh xde rase ubat tahan saket dh.. aku rse die nie dh terlalu biase makan ubat sbb doktor terpakse overdosekan die.. bahahahahaha.. die kate mase operate kuarkan baby tue mmg die sedar... doktor potong 10cm utk kuarkan baby tue.. hikhik... and lahirlah NELLY NUR DANIA ke dunia nie pd kul 8 lebih . 6december 2011.. name abes org putiii nieh...and tue lah... member aku nie xleh lah nk berpantang secare normal sbb die operate kan... xyah berbengkung...

and skrg nie, still lagi berpantang lagi... wpon aku jugak antara dalang2 yg kasik die makan mcm2.. bahahahahaha... **sory lah makcik.. azian yg mintakk... hehehehe... HAPY sgt2.. aku dh ade 2 ank.. sepasang.. Lokman ku syang and now Nia.. =)

ape2 pon... pengalaman die akan jadik pengalaman aku juge... seronok jugak kan.. chite2 mcm nie dri seorg yg kite kenai rapat... harap Nia akan sehat2 selalu.. membesar dgn baik and jadik anak yg baik... **jgn ikot perangaii unty k... hehehehe...

ps - tgkkan keadaan fizikal yan skrg, aku pikir2 patutlah artis2 takut bebenor nk beranak.. cuting badan lari abess... T_T wpon lambat lagi.. aku dh berkire2 dh.. mcmane lah aku plak nantii... bahahhahahaha...

4 comments:

kc qasedah said...

tunggu la pulak kak ehhhh. ke nak tunggu aku? 3 org anak ko dpt nnt..wah wah meriah!

ckindollah said...

bahahahaahhaa...
insyaAllah...

aku rezeki dpt jugak lah aku merase kan..
kalu ko nk kasik ank buah cepat2 pon boleh aje =DD
meriah idup ku~

kc qasedah said...

haha jangan lupa aku pernah tgk secara LIVE org bersalin nehhh :)

ckindollah said...

betoiii... mcmane lah ko boleh menghadapi nyer kan T_T